НАСА съобщи в четвъртък, че създава независима група от изследователи за изследване

...
НАСА съобщи в четвъртък, че създава независима група от изследователи за изследване
Коментари Харесай

НАСА започва проучване на неидентифицирани въздушни явления - НЛО

НАСА съобщи в четвъртък, че създава самостоятелна група от откриватели за проучване на неидентифицирани въздушни явления (UAP), известни преди като НЛО, в последното държавно изпитание да проверява мистериозните обекти, докладвани от стотици водачи, оповестява СиБиЕс.

В известие галактическата организация сподели, че откривателите ще бъдат натоварени със задачата да " разпознават наличните данни, по какъв начин най-добре да събират бъдещи данни и как НАСА може да употребява тези данни, с цел да придвижи напред научното разбиране за UAP ". Проучването ще стартира през есента и ще отнеме към девет месеца, като откривателите планират да разгласяват констатациите си в обществен отчет. В известието се отбелязва, че " няма доказателства, че UAP са извънземни по генезис ".

Усилието е отделно от работата на група от Министерството на защитата, която разследва случаите, докладвани от пилоти, само че НАСА означи, че организацията е " координирала необятно в държавното управление във връзка с това по какъв начин да ползва инструментите на науката, с цел да хвърли светлина върху естеството и произхода на неидентифицираните въздушни феномени. "

Броят на обявените срещи с UAP се е нараснал през последните години, защото военните предизвикват водачите да документират своя опит, базирайки се на вероятни закани за националната сигурност. Инцидентите, приети обществено, нормално включват странни обекти, които форсират с висока скорост на големи дистанции, без забележима задвижваща система.

Доклад на Службата на шефа на националното разузнаване (ODNI) и оперативната група за UAP на Пентагона, оповестен предходната година, не откри доказателства, които да допускат, че обектите произлизат от непознат съперник или са извънземни по природа, само че следователите също не могат да обяснят множеството от произшествия.

НАСА сподели, че екипът от учени, проверяващи случаите, ще бъде управителен от Дейвид Спергел, президент на фондация Саймънс и астрофизик, който преди този момент е председателствал астрофизичния отдел на Принстънския университет.

" Като се има поради неналичието на наблюдения, първата ни задача е просто да съберем най-стабилния набор от данни, който можем ", сподели Спергел. " Ще установим какви данни - от цивилни, държавни, нестопански организации, компании - съществуват, какво друго би трябвало да се опитаме да съберем и по какъв начин най-добре да ги проучваме ".

Служители на Пентагона, работещи за идентифициране на произхода на UAP, свидетелстваха пред подкомисия на Камарата на представителите миналия месец на първото обществено чуване по въпроса от повече от 50 години. Те споделиха на законодателите, че броят на докладваните произшествия е повишен до към 400 за близо 20 години, с 11 " съвсем конфликта " сред обекти и военни самолети.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР